13 juli Kavelen

“Kavelen” is het voortzetten van de schietwedstrijd. Omdat op de reguliere OLS-dag geen winnaar uit de bus is gekomen, gaat het kavelen op een vervolgdag verder totdat een winnaar is bepaald.

Na een week vol spanning, starten de overgebleven schutterijen het kavelen. Om 11.00 uur zullen de eerste schoten weer vallen en zal de strijd om de “Um” verder gaan. Na enkele kavelrondes schiet men verder op bölkes van 1 x 1 x 1 cm. De spanning stijgt en regelmatig zijn er weer uitvallers te betreuren.

Het zestal met de sterkste zenuwen is de winnaar van OLS 2013. Hun schutterij mag “den Um” mee naar huis nemen. De schutterij heeft de grote eer om het OLS 2014 te organiseren. Hoe mooi, verrassend en indrukwekkend de optocht en de wedstrijden op de feestweide ook moge zijn, het klapstuk van elk schuttersfeest vormt de schietwedstrijd. En de climax daarvan zal het moment zijn dat het laatste en winnende bölke wordt afgeschoten. Dan volgt de ontlading, de huldiging en de geweldige ontvangst in de thuishaven.

whenever

De muziek wordt op deze dag verzorgd door:  DJ Michel, The IT’s en Duo Whenever.

Aanvang 11.00 uur.
Locatie: “Feestwei”